[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul propune crearea unui birou anticorupție și reforma justiției
9 August

Premierul R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, despre crearea unui birou de combatere a corupției și reforma justiției, propunere care va fi discutată la ședința de săptămâna viitoare a Guvernului, transmite CURENTUL.

Maia Sandu a vorbit despre biroul în contextul că, Consiliul Superior al Procurorilor „nu a început curățirea din interior”.

„Noi le-am oferit suficient timp pentru a începe curățirea pe interior. Nu mai putem aștepta. Timpul a expirat. Sistemul trebuie curățat din interior. Decizia de astăzi a CSP, pentru desemnarea unui nou procuror general, ignorând demersurile noastre de a schimba modalitatea de alegere, a sfidat încrederea cetățeanului. Se pare că, CSP nu a înțeles că perioada când puteau numi procurori corupți a trecut. A fi instituție autonomă nu înseamnă a funcționa înafara regulilor. Guvernul se va implica mai serios, gravitatea problemei necesită soluții de criză. Vom discuta, în ședința Guvernului de săptămâna viitoare, despre crearea de urgență a unui birou de combatere a corupției și reforma justiției pe lângă Prim-ministrul țării, care va include alături de reprezentanți ai societății civile și experți internaționali, conducători ai tuturor instituțiilor responsabile de domeniul justiției și anticorupție. Vom insista pe un sistem riguros de alegere a unui nou procuror general”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților