[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul, la Telenești: „Suntem aici în calitate de Guvern pentru a vă asculta, în primul rând, pe dumneavoastră”
12 Octombrie

Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu întreg Cabinetul de miniștri, astăzi, a întreprins o vizită de lucru la Telenești, informează CURENTUL.

În cadrul discursului, Filip s-a referit la unele situații de la alte întâlniri în teritoriu. „Nu am venit să ne lăudați, am venit să vorbim despre probleme și să găsim soluții. Vă încurajez să veniți cu propuneri. Cu părere de rău, au mai fost situații când primarii au fugit de la aceste întâlniri pentru că sunt de la o formațiune politică sau alta. Haideți să lăsăm dimensiunea politică. Suntem aici în calitate de Guvern pentru a vă asculta, în primul rând, pe dumneavoastră și vă îndemn să folosiți pe deplin aceasta oportunitate”, a spus Filip.

Prim-ministrul a comunicat și despre rolul reformelor. „Acțiunile întreprinse de Guvern au generat deja primele rezultate. Astfel, anul trecut, pentru prima dată, numărul persoanelor care pleacă peste hotare a scăzut sub 2000 de persoane. Până acum, anual plecau din țară peste 6 mii de oameni. Nu putem închide hotarele pentru ca oamenii să nu plece. Tot ce trebuie să facem este să le creăm condiții aici, acasă – asta înseamnă salarii, servicii medicale de calitate și infrastructură dezvoltată”, a precizat Premierul.

Totodată, el s-a referit la programele lansate de Guvern. „Pentru a asigura tinerii cu locuințe este implementat programul „Prima Casă”. Deja 559 de familii tinere și-au cumpărat o locuință prin acest program. Pentru ca să avem profesori în sate, indemnizația unică pentru tinerii pedagogi a fost majorată de la 45 la 120 mii de lei. Iar pentru a acoperi deficitul de 200 de medici la sate, a fost inițiată reforma medicinii primare, care prevede deschiderea cabinetelor medicilor de familie. Infrastructura drumurilor este îmbunătățită prin realizarea programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Urmează a fi aprobată și o nouă lege a salarizării, care va duce la majorarea salariilor. Toate aceste acțiuni ale Guvernului au un singur scop-îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”, a declarat el.

De menționat că, în cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților locale au abordat mai multe probleme: prețurile reduse la comercializarea produselor agricole, finanțarea insuficientă a instituțiilor preșcolare, dar și lipsa mijloacelor financiare pentru reparația drumurilor locale. A fost abordată și problema procurării unui aparat Roentgen pentru spitalul raional Telenești. S-a decis că banii necesari în acest scop vor fi alocați din fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

43788638_1971716926219250_4784801680384327680_n

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților