[ X ]
[ X ]
Premierul Georgiei a discutat cu Pavel Filip. Au menționat importanța activității Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene
14 Mai

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Întâlnirea a avut loc în marja evenimentelor consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE), care se desfăşoară la Bruxelles, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Premierii celor două state au abordat subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-georgiene şi buna cooperare în cadrul structurilor internaționale și regionale, accentul fiind pus pe Parteneriatul Estic şi perspectiva de integrare în UE. Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au spus că Republica Moldova și Georgia sunt interesate să confere un nou impuls Parteneriatului Estic, pentru atingerea unor rezultate tangibile.

Șefii de Guverne s-au pronunţat, de asemenea, pentru intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, menţionând importanţa activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică, care se va convoca în toamna acestui an, la Chişinău. Republica Moldova s-a arătat interesată să preia experiența georgiană în domeniul dezvoltării turismului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților