[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Filip, despre memorandul semnat de Președintele Dodon: „Este o hârtie”
3 Aprilie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că, Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică și R. Moldova, semnat astăzi de Președintele Republicii Moldova, „este o hârtie, un document nul fără nici o valoare juridică”. Despre aceasta a comunicat Premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte PDM, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că, „șeful statului încearcă să continue războiul personal împotriva Acordului de Asociere, acest război ce ține de tot ce este spațiul euro-atlantic”.

„Din punctul meu de vedere, el se hrănește politic, cu aceste antagonisme, și nu este altceva decât o campanie de promovare a propriei imagini. Acest acord nu va avea putere juridică și nu va avea efecte de drept, pentru că reprezintă republica și nu este semnat din numele RM, nu are avizul Ministerului de Externe și nu respectă cerințele legale”, a precizat Premierul.

Pavel Filip a mai spus că gestul acesta este unul care nu respectă cadrul legal. „În RM, Parlamentul este organul reprezentativ suprem, el aprobă direcțiile de politică internă și politică externă. Este adevărat că șeful statului poartă tratative la negocieri și semnează în numele RM, dar apoi trebuie să prezinte documentul spre ratificare Parlamentului”, a mai spus Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților