[ X ]
Premierul Filip: „De ce până acum nu s-au făcut lucrările? Pentru că eu am dat indicații exprese după acea vizită”
11 Iulie

Prim-ministrul Pavel Filip a scos în evidență astăzi, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri, că locuitorii câtorva sate din Anenii Noi, care sunt mobilizați la proteste, sunt nemulțumiți de calitatea drumului de acolo, informează CURENTUL.

Premierul a declarat că „locuitorii protestează pe bună dreptate”.

„Și eu am vizitat aceste localități și am văzut aceste drumuri pe care trec aproximativ o mie de camioane pe zi, de la o carieră de nisip din preajmă. Desigur acest drum este distrus. Au de suferit mai multe localități din cauza acestei porțiuni de drum. Eu, în primul rând, vreau să primesc explicații de ce atâta timp? Pentru că eu am dat indicații exprese după acea vizită. De ce până acum nu s-au făcut lucrările? În al doilea rând, noi avem toate instrumentele la îndemână, pentru că nu ar fi fost de ajuns doar să reparăm drumul și în continuare să admitem să treacă camioane supra încărcate care distrug acest drum. De data aceasta, dle. ministru Gaburici, vreau să vă documentați cu această problemă și să avem un răspuns concret: când și din ce surse va fi reparată această porțiune de drum. Să luăm toate măsurile astfel încât să se respecte încărcătura acestor camioane, pentru că și inspecția de rigoare este în subordinea noastră”, a precizat Filip.

Potrivit lui, ministrul Gaburici în câteva zile deja trebuie să aibă un răspuns. „În câteva zile trebuie să fie foarte clar și să anunțăm ca și oamenii de acolo să cunoască în ce termen vor începe lucrările de reparație a acestui drum”, a adăugat Premierul.

CURENTUL precizează: Este vorba despre traseul de drum Speia, Șerpeni, Puhăceni și Delacău.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților