[ X ]
Premierul a vizitat grădinița „Andrieș” din s.Corbu, reabilitată prin „Satul European”: „Este esențial să avem grijă de educația copiilor”
4 Octombrie

Premierul Dorin Recean a întreprins o vizită la grădinița „Andrieș”, din satul Corbu, raionul Dondușeni. Aceasta a fost renovată prin intermediul programului „Satul European”.

Instituția este eficientă energetic, dotată cu echipament modern și dispune de spații sigure și confortabile pentru copii. De asemenea, clădirea are și un acoperiș nou. Valoarea totală a proiectului a constituit aproximativ 4 milioane de lei.

Odată cu modernizarea instituției, conducerea acesteia își propune să atragă părinți și copii din localitățile vecine.

„Este esențial să avem grijă de educația copiilor noștri, iar această grădiniță, cu toate facilitățile sale moderne, este dovada că putem construi un viitor mai bun pentru generațiile viitoare”, a spus șeful Executivului.

Prin intermediul programelor „Satul European” și „Satul European Expres”, în raionul Dondușeni, au fost realizate 15 proiecte, cu o valoare totală de peste 50 de milioane de lei. De asemenea, alte 16 proiecte urmează a fi realizate în cadrul ediției din anul curent a programului guvernamental „Satul European”, inclusiv Centrul de sănătate din comuna Corbu.

În cadrul vizitei, șeful Cabinetului de miniștri a participat la un concert dedicat Zilei Profesorilor la care a tranmsis un mesaj de felicitare și apreciere pedagogilor din Dondușeni.

Inapoi la arhiva noutaților