[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul: „A fost încheiat exercițiul de numire a secretarilor de stat”
31 Ianuarie

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi o serie de eliberări și numiri în funcții, informează CURENTUL.

Este vorba despre eliberarea Alionei Serbulenco din funcția de vice-ministru, medic șef, sanitar de stat al RM, dar și numirea ei în secretar de stat al Ministerului Sănătății și Protecției Sociale.

Totodată, a fost numită în funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Alisa Pîrlog, dar și Radu Rebeja a fost numit secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Premierul Pavel Filip a declarat că a fost încheiat exercițiul de numire a secretarilor de stat.

„Chiar dacă a durat ceva timp, dar au fost concursuri absolut transparente și multă exigență a fost în acest sens. Acum avem tot institutul de secretari de stat format. Nu ne rămâne decât să ne mișcăm foarte repede înainte”, a adăugat Premierul.

De asemenea, Vladislav Zara a fost numit în funcția de director general al Agenției Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, eliberându-l din funcția deținută anterior.

La fel, Nicolae Balcănuță a fost eliberat din funcția de șef al Oficiului teritorial Cahul al Cancelarie de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriul, iar în locul lui, a fost numită prin promovare Elena Daud.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților