[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preferi desenele animate? Noi îți propunem o listă pe care să o vizionezi de Crăciun
25 Decembrie

Vacanța de iarnă devine mai interesantă în compania unui desen animat. Pentru a vă face serile colorate, CURENTUL propune spre vizionare o listă cu desene legendare despre Crăciun, privite în întreaga lume.

Cum a furat Grinch Crăciunul / How the Grinch Stole Christmas! (1966)

Realizând faptul că toți locuitorii orășelului din apropiere se veselesc și sărbătoresc Crăciunul alături de cei dragi, răutăciosul Grinch, care urăște această sărbătoare, s-a simțit neîndreptățit. Astfel, el a hotărât să se deghizeze în Moș Crăciun, iar pe câinele său într-un ren și să meargă să fure toate lucrurile ce țin de Crăciun din oraș.

Regatul de gheață / Frozen (2013)

Când o profeție malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veșnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de întrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, ființe magice, dar și o mulțime de pericole. Anna și Kristoff vor fi nevoiți să le înfrunte în goana lor pentru a salva regatul de la un destin înfiorător.

Expresul polar / The Polar Express (2004)

Eroul acestui desen animat nu crede în Moș Crăciun și nici în miracolele și magia sărbătorilor de iarnă. Dar în ajunul Crăciunului i se întâmplă un lucru extraordinar. La ușa casei sale se oprește un tren – „Polar Express”, tren care îl va duce la Polul Nord. Aventura începe în momentul în care eroul nostru urcă în tren și aceasta întrece orice imaginație.

Pinguinii din Madagascar / The Madagascar Penguins in: A Christmas Caper (2005)

Deși este Crăciunul în Central Park Zoo și toate animalele petrec și se bucură în compania prietenilor, Ted, ursul polar, este trist. Fiind convins că nimeni nu trebuie să fie trist și singur de Crăciun, Private, cel mai tânăr dintre pinguini, pornește singur în căutarea unui cadou pentru Ted. De aici pornește o întreagă aventură în care el, fiind confundat cu o jucărie, ajunge să fie cadou pentru câinele unei bătrâne, iar ceilalți pinguini trebuie să îl ajute pentru a-l salva. Un desen animat despre bunătate și prietenie, numai bun pentru serile de Crăciun.

Crăiasa zăpezii / Снежная королева (2012)

Crăiasa zăpezii este pe cale să arunce lumea într-o atmosferă de gheață și vânt rece de nord. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să planteze o răceală în fiecare inimă umană. Distruge toți oamenii legați de orice creativitate pentru a priva umanitatea de spiritualitate. Ea îl răpește pe micul Kai și îl duce la castelul ei de la Polul Nord. Doar Gerda, sora băiatului, devine martorul acestei răpiri. Fata merge imediat după ei pentru a-și elibera fratele. Ea are parte de o călătorie foarte lungă, cu multe pericole …

O poveste de Crăciun / A Christmas Carol (2009)

Este o poveste de Clarles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului și Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece.
Fantomele îi amintesc faptul că s-a obișnuit să fie un om morocănos, dar și consecințele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge își dă seama de contrastele personalității sale.

Trei din Prostokvashino / Трое из Простоквашино (1978— 1984)

Un băiat independent pe nume Unchiul Fyodor, împreună cu noul său prieten – pisica casnică Matroskin – se mută din casa părinților săi din marele oraș. Într-un sat numit Prostokvashino, prietenii sunt întâlniți de un rezident local – un câine pe nume Sharik, care le arată o casă goală …

Jucăriile uitate / The Forgotten Toys (1997-1999)

„Jucăriile uitate” este un serial de televiziune animat britanic, bazat pe cartea pentru copii „The Night After Christmas”. A fost realizat de Hibbert Ralph Entertainment, cu vocile lui Joanna Lumley, Bob Hoskins și Many More. Desenele animate relatează aventurile lui Teddy și ale lui Annie, două jucării înlocuite cu unele noi primite de Crăciun. Cei doi pornesc în mijlocul iernii în căutarea unei familii care să îi iubeasca și să-i primească în casa lor…

Marea cursă de Crăciun / Arthur Christmas (2011)

„Arthur Christmas” este o comedie britanică animată, regizată de Sarah Smit. În Ajunul Crăciunului, fiul neîndemânatic al Moșului, Arthtur Christmas descoperă că unei fetițe nu i-a fost livrat cadoul cerut și pleacâ într-o misiune personală pentru a salva spiritul Crăciunului și sărbătoarea micuței.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților