[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările ministrului Gaburici privind situația drumurilor în timpul iernii: „Va fi elaborată o aplicație ce va oferi informații despre trasee”
28 Noiembrie

Ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a susținut o conferință de presă cu privire la pregătirea drumurilor naționale pentru sezonul de iarnă, informează CURENTUL.

„Iarna aceasta a venit un pic mai devreme în Republica Moldova și odată cu ea au venit și dificultăți pe drumurile naționale. Deci, avem web site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, astfel încurajăm cetățenii ca înainte de a pleca la drum să acceseze și să verifice care este situația drumurilor. Pe acest site avem și camere video, care ne arată situația în toată țara. Avem un call centru sau, cum îl numim noi, serviciul operativ, care lucrează non-stop. Mai mult decât atât, noi acum facem o strictă colaborare dintre 112 și call centru, astfel ca în cazul în care cetățeanul nu va memoriza numărul din 6 cifre, va putea să telefoneze la 112. Acum se lucrează la o aplicație, ea va fi mai simplă, dar care va da destulă informație cu privire la situația de pe traseu”, a precizat el.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Insfrastructurii, Anatol Usatîi, a comunicat datele de contact ale call centrului. „La numărul de telefon 022748961, fiecare cetățean poate obține informație cu privire la starea drumului pe care îl interesează sau se interesează despre o problemă care a avut loc pe drum”, a declarat Usatîi.

Prin urmare, Gaburici a comunicat despre o monitorizare personală a stării drumurilor din Republica Moldova. „Eu, ca și iarna trecută, voi monitoriza personal tot ce se întâmplă. Vom învăța împreună cum putem să perfecționăm acest protocol de intervenție”, a spus ministrul.

Totodată, ministrul a afirmat că, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice vor fi antrenate 518 unități, inclusiv: 103 autogredere, 35 buldozere cu șenile, 121 tractoare pe pneuri cu lame, 18 freze de zăpadă, 140 distribuitoare auto, 58 încărcătoare și 43 de excavatoare.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților