[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările MAI privind răpirea unui polițist din cadrul IP Florești
7 Octombrie

În legătură cu incidentul produs în dimineața acestei zile, în care a fost implicat un angajat al IP Florești, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vine cu unele precizări, transmite CURENTUL.

MAI informează că după recepționarea informației, imediat au fost dispuse acțiunile procesuale de investigare a cazului, constatându-se faptul că polițistul a fost răpit.

„Astăzi, în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în or. Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripția „КГБ”.

Femeia a mai declarat că polițistul a fost imobilizat și răpit de la domiciliu. Omul legii a fost urcat într-un automobil de marcă neidentificată încă și dus într-o direcție necunoscută.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Totodată, despre acest caz a fost informată Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare.

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 „Răpirea unei persoane”și art.351, alin.2 „ Uzurparea de calități oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Menționăm că, polițistul activează în Serviciul interacțiune comunitară al Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție din Florești. După stabilirea tuturor circumstanțelor vor reveni cu detalii suplimentar”, punctează MAI.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților