[ X ]
[ X ]
[ X ]
PPEM nu va participa la alegerile locale din 20 mai. Leancă: „Sunt artificiale”
23 Aprilie

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) nu va desemna nici un candidat pentru alegerile locale din mun. Chișinău și Bălți și îndeamnă cetățenii să susțină un candidat pro-european, cu experiență în administrare, cu soluții concrete de rezolvare a problemelor celor două orașe, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PPEM, Iurie Leancă, a spus că alegerile au fost întemeiate într-un context artificial.

„Am avut consultări extinse cu membri și simpatizanții partidului nu doar dintre cele două orașe, dar și din alte raioane. În urma analizelor am constatat că alegerile sunt artificiale și perdanții vor fi locuitorii. În loc să gestioneze proiectele necesare pentru dezvoltarea urbelor, Primăriile s-au aruncat în campanie electorală, pentru ca peste 6 luni să intrăm în alegerile parlamentare și apoi iar în cele locale ordinare”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, el a menționat că partidul are suficienți membri valoroși, cu experiență, viziune, integri, care ar putea gestiona Chișinăul și Bălțiul într-o manieră mult mai eficientă, dar nu va desemna vreun candidat. „Sperăm să contribuim la consolidarea dreptei pro-europene pentru a nu admite preluarea Capitalei de socialiști și forțe nostalgice, inamici a tot ce înseamnă parcurs european. Lansăm un apel la maturitate politică și civică a cetățenilor care gândesc liber și vor modernizarea Capitalei și întregii țări să privească în ansamblu aceste alegeri cu cele parlamentare. Rezultatele din toamnă cu un primar socialist ar fi o lovitură puternică pentru procesul de europenizare și va avea impact asupra alegerilor locale ordinare. Îndemnăm cetățenii să voteze un primar pro-european, cu o experiență în domeniu și cu soluții concrete pentru probleme celor 2 orașe”, a punctat Iurie Leancă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților