[ X ]
[ X ]
[ X ]
Postul de televiziune TVC 21 va difuza, joi, ora 20:00, filmul documentar cu privire la furtul bancar din Moldova
14 Februarie

În premieră, la postul de televiziune TVC -21, în data de 15 februarie, ora 20:00 va fi difuzat filmul documentar ucrainean cu privire la furtul bancar din Moldova, transmite CURENTUL.

La 14 februarie, postul de televiziune TVC-21 a anunțat difuzarea unui film documentar de investigație despre scandalul bancar din Moldova, cunoscut sub numele de „furtul miliardului” sau „furtul secolului”. Potrivit anunțului, acest film documentar a fost realizat de jurnaliștii ucraineni ai proiectului Europravda.com.ua și promite să răspundă la principalele întrebări de interes public: cine este de fapt vinovatul în acest furt și cum a avut loc acest furt?

Pe site-ul proiectului ucrainean Europravda.com.ua, pe care autorii au postat filmul lor, în particular, se menționează: „Încercăm întotdeauna să monitorizăm îndeaproape situația din statul vecin, deoarece procesele care au loc acolo sunt adesea foarte asemănătoare cu cele care se produc în Ucraina”.

Autorii remarcă, de asemenea, că au urmărit o perioadă îndelungată situația cu scandalul bancar din Republica Moldova, ceea ce este confirmat de o serie de materiale pe resursele pe care le-au publicat pe această temă.

În ceea ce privește acest film, autorii susțin că în procesul de lucru au fost utilizate diferite surse de informații și au recurs la ajutorul specialiștilor din diferite țări:

„Am decis să desfășurăm o investigație proprie și să încercăm să înțelegem această istorie complexă. În mod surprinzător, după ce am început să scriem materialul de investigație cu privire la acest „scandal” cu furtul așa-numitului „miliard”, munca noastră a început să se transforme într-o anchetă jurnalistică, la care colegii noștri jurnaliști din toate țările au început să ni se alăture. În cursul lucrului am primit un film de investigație, asupra căruia am colaborat cu jurnaliști moldoveni, ucraineni și europeni, experți bancari, bloggeri, juriști care cunosc despre acest caz”.

Filmul documentar va fi difuzat în premieră la postul de televiziune TVC-21, la 15 februarie, ora 20:00.

Inapoi la arhiva noutaților