[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pompierii continuă lucrările de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol la Filarmonica Națională
25 Septembrie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, transmite CURENTUL.

Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00 în dimineața zilei 25 septembrie.

La moment, la fața locului lucrează 8 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului. Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

UPDATE: La ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale.

La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților