[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii se pregătesc de Summitul Comunității Politice Europene. În Chișinău au loc exerciții tactice
3 Mai

Poliția a dat start exercițiilor tactice de antrenament pentru Summitul Comunității Politice Europene 2023, care va avea loc în Republica Moldova. Acestea au început la ora 9.00 în sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cu ulterioara deplasare spre localitatea Bulboaca.

Exercițiul tactic de simulare este organizat de Ministerul Afacerilor Interne în coordonare cu autoritățile din sfera securității naționale și se desfășoară în condiții de trafic intens pe principalele artere ale capitalei.

Autoritățile mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic.

Pe parcursul lunii mai, autoritățile din cadrul domeniului securității naționale vor organiza exerciții de antrenament pentru consolidarea cooperării interinstituționale, interoperabilității și sporirii capabilității de organizare și răspuns necesare bunei desfășurări a Summitului CPE, care va avea loc pe 1 iunie.

Inapoi la arhiva noutaților