[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii din Cahul au contracarat activitatea ilegală de sustragere a bunurilor din locuințe a unor minori
30 Noiembrie

Șase episoade de furturi înregistrate pe teritoriul municipiului Cahul, se caracterizau prin sustragerea diferitor bunuri din locuințe, în special scule pentru construcții, tehnică electrică, telefoane, biciclete și alte obiecte de uz casnic. Infractorii foloseau metoda spargerii garajelor, subsolurilor blocurilor de locuit, domiciliilor, obiectelor aflate în constructi, care nu dispuneau de pază corespunzătoare.

Astfel, în urma măsurilor de investigație efectuate, a fost acumulată informație operativă despre persoanele care comit astfel de furturi, fiind stabilite cu exactitate locurile de păstrare a bunurilor sustrase, precum și un grup de persoane care le-au procurat la preț redus. După sistematizarea detaliată a informației respective, au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților în cadrul cărora au fost depistate și ridicate mai multe bunuri sustrase anterior.

O altă parte din obiectele sustrase, fusese deja vândute unor terțe persoane atât din municipiul cât și din raionul Cahul, care ulterior au fost ridicate și examinate iar martorii audiați în vederea întăririi materialului probatoriu necesar pe cazurile documentate deja, precum și stabilirea complicității bănuiților la comiterea altor infractiuni

În comiterea infracțiunilor respective se bănuiesc trei minori de 17 ani, locuitori ai municipiului Cahul, aceştia fiind anterior judecați, pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților