[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră vor trece un curs de instruire antiteroristă
7 Iulie

Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, într-o postare pe Facebook, s-a referit la incidentul tragic de pe Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie curent și a spus că, în această perioadă a fost alături de familia lui Serghei Munteanu, care a decedat. Totodată, în toate aceste zile a fost cu echipa în prima linie pentru a implementa mai multe protocoale în Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău și per sistem, informează CURENTUL.

Oficialul a spus că, până în 24 februarie structura organizatorică a Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a fost făcută pentru funcționarea pe timp de pace.

„Analiza de după 24 februarie a permis modificarea structurii astfel ca să putem face față situației cu război la frontiera de stat, fiind aprobată o nouă structură. În acest sens, au fost formați instructori în pregătire specială și la ziua de azi pe toată frontiera avem pregătiți mai mulți polițiști de frontieră”, a adăugat el.

Totodată, Rosian Vasiloi a informat că, pe 30 iunie, atacatorul a venit în Republica Moldova, iar în timpul procesării informației el nu figura în niciun sistem internațional de căutare.

„Decizia de neadmitere în țară a fost luată urmare a intervievării și constatării faptul de neîndeplinire a condițiilor de intrare în țară. Acțiunile lui ulterioare și atacul asupra lui Serghei impun decizii de intervenție pe structură, astfel ca să asigurăm o componenta de pregătire antiteroristă a personalului care va deveni una prioritară – viața polițiștilor și polițistelor de frontieră și a cetățenilor aflați în tranzit prin punctele de frontieră trebuie protejate cu orice preț. Primul curs va fi lansat luni, 10 iulie 2023. Ofițerii implicați în curs vor fi dotați cu echipamente și armament modern”, a menționat el.

Șeful Poliției de Frontieră a mai spus că a dispus inițierea anchetei de serviciu care a fost comasată cu procedura inițiată de subdiviziunea specializată a MAI.

„Suntem implicați plenar în controlul complex al activităților operaționale și organizaționale ce ține de punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, inițiate de MAI. Acordăm tot sprijinul necesar în cadrul urmării penale inițiate de Procuratura Generală.

Au fost dispuse măsuri per sistem de accelerarea perfecționării pregătirii militare a cadrelor proprii și a dotării acestora cu echipament modern care să facă față amenințărilor teroriste”, a mai comunicat el.
Inapoi la arhiva noutaților