[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de Frontieră participă la cursuri de instruire pentru dezvoltarea abilităților profesionale
27 Septembrie

În perioada 26 septembrie – 7 octombrie, 10 angajați ai Poliției de Frontieră își vor îmbunătăți competențele în examinarea documentelor de călătorie și își vor dezvolta cunoștințele în verificarea identității persoanelor după metode polițienești, transmite CURENTUL.

Cursul de instruire este organizat cu asistența Ambasadei Republicii Federale Germane la București și se desfășoară în contextul realizării măsurilor bilaterale planificate pentru anii 2016 – 2017, între Departamentul Poliției de Frontieră și Poliția Federală Germană.

Orele de pregătire teoretică, dar și practică a polițiștilor de frontieră, cuprind două etape de prezentare a informațiilor.

În perioada 26 – 30 septembrie, instruirea va viza domeniul de verificare a identităţii persoanelor după metode poliţieneşti, iar în cea de-a două săptămână, 3 – 7 octombrie, polițiștii de frontieră vor asista la cursul dedicat examinării documentelor de călătorie.

Ambele sesiuni vor derula la sediul Departamentului Poliției de Frontieră, fiind prezidate de către reprezentanții Poliției Federale Germane. Experții vor revela din cunoștințele și experiențele personale în domeniile vizate.

Totodată, agenda ședințelor de lucru va conține tematici privind analiza și prezentarea metodelor de verificare a persoanelor prin comparație, exerciții practice de identificare a impostorilor, examinarea și verificarea detaliată a actelor de călătorie cu ajutorul tehnicii speciale.

Instruirea polițiștilor de frontieră are drept scop de a contribui la dezvoltarea capacităților instituționale, precum și la alinierea activității Poliției de Frontieră la standardele europene. Printre măsurile organizaționale planificate pentru anii 2016-2017 se numără activitățile ce vor viza domeniile: analiza riscului, managementul proiectelor și evaluarea strategică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților