[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Chișinău, instruiți cum să intervină în situații de risc sporit
17 Iulie

Mai mulți polițiști de frontieră din cadrul SPF Aeroportul Internațional Chișinău au participat la cursul de formare a tehnicienilor de intervenție profesională. Activitatea a avut loc pe parcursul săptămânii trecute,  în incinta BPDS „Fulger” a Inspectoratului General de Poliție.

Instruirile în cauză avut drept scop îmbunătățirea tehnicilor și tacticilor de intervenție profesională, sporirea capacității de cooperare cu subdiviziunile MAI specializate pentru a acționa unitar și eficient, dar și reacționarea promptă și adecvată în situațiile de risc sporit de securitate.

De asemenea, polițiștii de frontieră au studiat corectitudinea realizării procesului de somare și intervenție în forță, în cazul imobilizării cetățenilor care încalcă ordinea de drept, precum şi poziţiile de ripostă şi de aplicare a armelor de foc. Toate aspectele teoretice studiate au fost puse în practică, prin antrenamente zilnice şi activităţi practice cu aplicarea dispozitivelor şi echipamentului special.

Totodată,  a fost realizat un schimb de experiențe inter-arme MAI cu însușirea competențelor specifice intervenției profesionale pentru executarea întocmai a atribuțiilor de serviciu cu respectarea principiului legalității.

fulger photo_2023-07-17_09-33-04 photo_2023-07-17_09-33-05 politia de frontiera

Inapoi la arhiva noutaților