[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii de frontieră au primit suport din partea colegilor psihologi în vederea dimunării stresului și arderii emoționale
16 Aprilie

În continuare, virusul de tip Covid-19 prezintă un pericol pentru sănătate, fapt ce ne motivează să fim mai precauți și cu mare grijă față de noi înșine și de cei dragi. Astfel, cu un set de recomandări pentru polițiștii de frontieră, în vederea prevenirii și diminuării arderii emoționale și a stresului profesional în contextul pandemiei, au venit psihologii Poliției de Frontieră, transmite CURENTUL.

Mai multe informații utile în acest sens au fost însumate într-o broșură, iar în cadrul unor ședințe sau întâlniri individuale cu angajatul Poliției de Frontieră este acordată asistență psihologică și sunt oferite aceste materiale informaționale. Ghidarea psiho-emoțională de către psiholog pe timp de pandemie este extrem de importantă, fiind specialistul format și care deține instrumentele practice și garantate de intervenție în situații de stres.

Astfel se recomandă:
– Păstrează calmul!
– Gândește rațional în orice acțiune!
– Concentrează-te pe aspectele pozitive ale vieții!
– Informează-te doar din surse de încredere și oficiale!
– Respectă regulile sanitare!
– Relaxează-te!
– Vitamina B ajută în lupta cu tulburările de stres și anxietate.

De notat că psihologii Poliției de Frontieră desfășoară, sistematic, activități de formare și dezvoltare continuă la locul de muncă cu polițiștii de frontieră, iar acest aspect, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea stării emoționale pe timp de pandemie.

Cristina Pendea

_MG_1203 _MG_1215 _MG_1221 _MG_1237

Inapoi la arhiva noutaților