[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiștii au reținut un grup de persoane care efectuau distribuirea și comercializarea drogurilor
22 Martie

În perioada 16.03.2017 – 20.03.2017, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu angajaţii Direcţiei Generale urmărire penală a MAI şi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii a MAI, în cadrul cauzei penale privind circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, au fost efectuate 8 percheziţii în diferite locaţii din r-nul Ungheni, satele Rădenii Vechi, Pîrliţa şi Rezina, cercetări la faţa locului, precum şi o achiziţie de control a marijuanei, transmite CURENTUL.

S-a stabilit că un grup de persoane, fiind în înţelegere prealabilă, pe parcursul perioadei de timp cuprinse între lunile ianuarie – martie 2017 au efectuat operaţiuni ilegale în vederea păstrării şi înstrăinării drogurilor pe teritoriul raionului Ungheni.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, au fost depistate şi ridicate aproximativ 5 kg marijuana, 7 litri de opiu, paie uscate de mac destinate pentru fabricarea opiumului acetilat, ceea ce constituie proporţii deosebit de mari. De asemenea au fost ridicate cântare, râşniţă pentru prepararea drogurilor şi aproximativ 1 kg de seminţe de marijuană destinate pentru plantarea şi cultivarea plantelor interzise.

Au fost reţinute 7 persoane, 3 dintre care deja au fost plasate în arest preventiv, celelalte trei persoane fiind la moment reţinute pentru 72 ore.
În caz de condamnare, făptuitorii riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

image 1

image 2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților