[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiste de frontieră au fost instruite în domeniul integrității și acordării primului ajutor premedical
29 Ianuarie

A avut loc sesiunea de instruire a angajatelor Poliției de Frontieră în domeniul integrității și acordării primului ajutor premedical. Evenimentul s-a desfășurat la sediul central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, transmite CURENTUL.

Scopul principal al acestui proiect este valorificarea rolului femeii în instituțiile de forță, având la bază obiectivele de sustenabilitate și durabilitate, adoptate de către ONU.

La primele ore ale dimineții, polițistele de frontieră în comun cu membrii proiectului au abordat mai multe subiecte de interes, în special ce țin de integritatea profesională. Totodată, angajatele Poliției de Frontieră au exersat tehnici de acordare a primului ajutor medical în diferite situații.

Un alt subiect discutat și analizat a fost impactul acțiunilor polițiștilor de frontieră în raport cu imaginea instituției per ansamblu. În context, au fost examinate mai multe situații de defaimare și denigrare a imaginii polițistului și a instituției pe rețelele de socializare. La final de instruire, polițistele de frontieră au primit certificate de participare și materiale promoționale.

Notă: Proiectul „Femeia Sigură, Puternică, Integră, Ambițioasă” este implementat cu sprijinul financiar oferit de Programul de granturi FLEX Alumni, finanțat de Biroul Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite (ECA) și administrat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională. Poliția de Frontieră a beneficiat de cinci cursuri de instruire în cadrul acestui proiect, pe parcursul ultimului an.

Cristina Pendea

1 9 PF_28 PF_35

Inapoi la arhiva noutaților