[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția spune că la protestul de duminica au participat în jur de 3500 de persoane. Au existat provocări
24 Octombrie

Poliția s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea publică și la întrunirea de ieri din centrul capitalei, la care au participat în jur de 3500 de persoane, informează CURENTUL.

Potrivit Poliției, de la începutul protestului s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii.

„Totodată cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele.

Aceste acțiuni au fost ghidate de organizatorii protestului, care nu s-au conformat cerințelor și au admis acțiuni contrar regulilor stabilite anterior, care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni.

Pe parcursul zilei, au fost documentate 33 de persoane, pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism.

Organizatorii și de această dată au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine.

Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari. Amintim că pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, aceștia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal.

În continuare, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, spune Poliția.

Inapoi la arhiva noutaților