[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră se alătură campaniei de informare privind circulația transfrontalieră a autovehiculelor din regiunea transnistreană
26 Ianuarie

În perioada 25 ianuarie – 01 martie 2021, Poliția de Frontieră în comun cu alte instituţii de resort, desfășoară o campanie de informare a locuitorilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care traversează granița cu mijloace de transport, prin punctele de trecerea a frontierei moldovene, transmite CURENTUL.

În acest sens, informăm că pentru a întruni condiţiile de circulaţie transfrontalieră, în corespundere cu prevederile Deciziei Protocolare din 24 aprilie 2018, Legea Republicii Moldova Nr. 170/2018 și Hotărârea Guvernului nr. 847/2018 este absolut necesar de a perfecta un certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului (neutru) agreat, precum și fixarea unui autocolant cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului. Perfectarea actelor se efectuează la punctele de înmatriculare ale autovehiculelor deschise în orașele Tiraspol și Rîbnița.

În perioada menţionată, poliţiştii de frontieră vor informa cetăţenii referitor la condiţiile de traversare a graniţei cu vehiculele înmatriculate în stânga Nistrului. Astfel, la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova cu un autovehicul care nu desfășoară activități comerciale, conducătorul auto trebuie să dețină la el:

– Certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului (neutru) agreat; permis de conducere eliberat de un stat parte la Convenția privind circulația rutieră din 1968; autocolantul cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului, precum și un document de asigurare auto valabil pentru țara de destinație.

·Dacă numele conducătorului auto nu este înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului ca proprietar sau utilizator, acesta trebuie să dețină, pe lângă documentele menționate supra și dovada scrisă de transmitere în folosință a autovehiculului, emisă de proprietarul acestuia și vizată notarial.

·Nu este necesară dovada scrisă, dacă conducătorul auto este însoțit de proprietar sau de persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare ca utilizator.

·Este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcile cu număr de înmatriculare neutru sau cu plăcile cu număr de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender, în cazul conducătorilor de autovehicule care au domiciliu în altă localitate decât localitățile din stânga Nistrului sau municipiul Bender.

După încheierea perioadei de informare va fi aprobată o decizie instituţională, la nivel central, în vederea stabilirii următoarelor acţiuni.

Pentru mai multe detalii, accesați aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților