[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră la dialog comun cu Inspectoratul Poliției de Frontieră Română. Iată ce au discutat
29 Septembrie

Reprezentanți ai Departamentului Poliției de Frontieră s-au întrunit astăzi, 29 septembrie 2016, într-o ședință de lucru cu delegația Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, transmite CURENTUL.

Întrevederea a prilejuit trecerea succintă în revistă a stadiului și principalele direcții de cooperare moldo-română, precum și un schimb de păreri privind elaborarea documentelor bilaterale care ar reglementa patrularea comună a frontierei de stat.

În cadrul dialogului purtat, părțile au analizat cadrul juridic național, comunitar și multilateral, cu accent pe secțiunile ce stipulează direcțiile principale de cooperare bilaterală, în special au reafirmat necesitatea dezvoltării părții legislative cu privire la patrularea comună.

La subiectul dat, interlocutorii au realizat un schimb de experiență proprie în activitatea dată, inclusiv cu statele vecine, cât și s-au informat reciproc cu etapele parcurse în inițierea patrulării comune și concretizate perspectivele de îmbunătățire a acesteia.

De asemenea, cele două delegații au convenit asupra aspectelor principale care ar viza reglementarea bilaterală a patrulării comune la frontiera de stat.

Întâlnirea de astăzi a avut loc în orașul Chișinău, la sediul Departamentului Poliției de Frontieră, și s-a realizat în conformitate cu Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale Republicii Moldova și României pentru anul 2016.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților