[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră, despre „interzicerea” unor unioniști: Sunt informații eronate
18 Februarie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a venit cu o reacție cu privire la interdicția a mai multor unioniști de a ajunge pe teritoriul Republicii moldova, informează CURENTUL.

„Poliția de Frontieră vine cu precizări menite să corecteze unele informații apărute eronat în spațiul public. Interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova a fost aplicată doar în ceea ce privește mijlocul de transport, nu și în privința persoanelor care se aflau în el, acestea având posibilitatea să traverseze frontiera oricând doresc, utilizând alt mijloc de transport. În context, reiterăm că nu există niciun impediment în ceea ce privește intrarea lor pe teritoriul țării noastre, așa cum în mod eronat au prezentat informația unele agenții de presă naționale”, se menționează în comunicatul oficial.

Prin urmare, Poliția de Frontieră a oferit și alte detalii. „Menționăm că punctul de trecere a frontierei Leușeni este cu statut „rutier” și prin lege se interzice trecerea acestuia „ca pieton”, din acest motiv s-a recomandat persoanelor traversarea frontierei cu alt autovehicul. De asemenea, proprietarul autoturismului cu interdicție a fost îndrumat să ceară informații suplimentare privind motivele pentru care aceasta a fost impusă, autorităților de competență. Poliția de Frontieră a respectat în acest caz toate prevederile legale și a acționat în deplină concordanță cu regulamentul privind trecerea frontierei de stat”, se mai declară în comunicat.

Amintim că, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidații din partea Partidului „Democrația Acasă” au condamnat acțiunea Poliției de Frontieră de a interzice accesul a 3 unioniști pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit lor, aceștia au interdicție 24 de ore.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților