[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră beneficiază de un nou proiect în domeniul chinologic
14 Decembrie

„Dezvoltarea capacităților Poliției de Frontieră a Republicii Moldova în domeniul chinologic” este genericul proiectului de asistență externă implementat de Colegiul Serviciului Grăniceresc de Stat al Letoniei, finanțat de Uniunea Europeană. Acesta a fost lansat ieri, 13 decembrie 2018, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, transmite CURENTUL.

Uldis Barkans, coordonator de proiect și reprezentant al Colegiului Serviciului Grăniceresc de Stat al Letoniei, a apreciat în mod deosebit conlucrarea devenită tradițională dintre cele două instituții, punctând aspectele principale care urmează a fi avute în vedere pe parcursul implementării proiectului respectiv alături de echipa chinologică a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană prin intermediul Programului de Facilitare al Parteneriatului de Mobilitate, sub coordonarea Centrului Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraţionale (ICMPD).

Obiectivul proiectului de a consolida capacitățile de gestionare a frontierei în domeniul chinologic și alinierea acestora la standardele și bunele practici europene urmează a fi realizat prin organizarea unui șir de workshop-uri pentru instruirea figuranților K-9, depistarea de droguri, explozivi, produse de tutungerie, alcool și substanțe psihotrope. Totodată, serviciul chinologic al Poliției de Frontieră va fi dotat cu echipament și tehnică specială pentru dresajul câinilor de serviciu, facilitând astfel activitatea de zi cu zi a chinologilor.

Pe finalul evenimentului, reprezentanții IGPF au venit cu un mesaj de mulțumire către Colegiul Serviciului Grăniceresc de Stat al Letoniei, exprimând aprecierea și speranța unei colaborări fructuoase și în continuare, orientată spre rezultat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților