[ X ]
[ X ]
[ X ]
Poliția de Frontieră a început ședințele de toalizare a activității. Prima a fost desfășurată la Direcția regională Est
17 Ianuarie

În incinta Direcției regionale Est a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a început desfășurarea ședințelor de totalizare a activității anuale a subdiviziunilor, transmite CURENTUL.

Bilanțul activității pe parcursul anului trecut, dar și prioritățile anului curent, a avut loc în prezența șefului Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, efectivului Direcției regionale, reprezentanților Consiliului raional, Procuraturii și Inspectoratului de Poliție din Ștefan Vodă, precum și persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul IGPF.

Din rapoartele de analiză pe domeniile de activitate s-au evidențiat următorii indici care au influențat activitatea de control și supraveghere a frontierei:

– Continuarea dezvoltării și implementării conceptului patrulărilor comune cu omologii ucraineni în acest sens fiind desfășurate 671 patrulări, 287 dintre care pe segmentul central al frontierei, fiind înregistrate și 2 rețineri în comun cu omologii ucraineni;

– 67 de patrulări comune planificate și desfășurate în cadrul activităților comune cu organele de cooperare;

– 191 de solicitări procesate de la începutul activității Punctului comun de Contact “Palanca” (10. 07. 2019), parvenite din partea autorităților RM – 168 și 23 din partea autorităților UA;

– Pe parcursul anului 2019 valoarea coeficientului în vederea traficului de persoane prin PTF este în creștere cu 7%, iar pentru mijloace de transport cu 12,3%;

– 717 cazuri de neautorizări au fost înregistrate în perioada 2019, sau cu aproximativ 8,9% mai puțin față de anul 2018.

– 853 cazuri de încălcări a legislației frontaliere dintre care 428 cazuri înregistrate la frontiera verde și 425 în punctele de trecere a frontierei de stat.

– 552 de contravenții constatate.

În scopul dezvoltării cooperării și schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în domeniul managementului integrat al frontierei de stat și desfășurarea de activități comune, în anul 2019 Direcția regională Est a fost implicată în 9 operațiuni de frontieră. În semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere, pentru rezultatele bune, abilităţile şi eforturile depuse la îndeplinirea cerinţelor funcţionale au fost apreciaţi cu diverse stimulări 196 de angajaţi, cu 101 angajați mai mult comparativ cu anul 2018.

Ulterior, conducerea Poliției de Frontieră, dl. Corneliu Groza, a adus recunoștință tuturor celor ce s-au manifestat pe parcursul anului precedent, iar invitații prezenți la ședința de totalizare au menționat buna colaborare cu polițiștii de frontieră, fiind oferită și o Diplomă de merit din partea Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă.

După încheierea Ședinței, Șeful IGPF, imediat a mers în vizită de inspecție la SPF „Troițcoe” și SPF „ Basarabeasca”, unde a luat cunoștință cu condițiile și modul desfășurării activității de supraveghere și control a frontierei de stat.

Menționăm că în conformitate cu prevederile Dispoziției semnată de șeful IGPF, în perioada 15 – 24 ianuarie 2020, vor fi prezentate totalurile activității anuale a subdiviziunilor Poliției de Frontieră, Direcțiilor regionale, inclusiv a SPF „Aeroportul Internațional Chișinău”. Ședința de bilanț privind activitățile Poliției de Frontieră, desfășurate pe parcursul anului 2020, va avea loc în prezența conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților