[ X ]
[ X ]
[ X ]
Podul de lângă Cricova a intrat în reparație până în luna martie 2024
16 Februarie

În luna ianuarie 2023 au demarat lucrările de reparație capitală a podului de încrucișare poziționat pe drumul expres M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, km 264+790.

Menționăm că, acest pod face parte din cel mai important și complex nod rutier amplasat lângă orășelul Cricova, mun. Chișinău, pe drumul M5, km 264+790 și asigură traversarea denivelată a bretelei de acces R6-M1 și a drumului expres M1 Frontiera cu România-Leușeni-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina.

Durata de exploatare a podului depășește 41 de ani, iar sub acțiunea factorilor climaterici și dinamici elementele constructive au căpătat deteriorări, astfel, caracteristicile funcționale ale podului nu corespund cerințelor siguranței circulației rutiere în conformitate cu exigențele normelor în vigoare.

Obiectivul general al proiectului este realizarea lucrărilor de reparație capitală, care vor permite restabilirea proprietăților funcționale ale podului, asigurând capacitatea portantă și circulația rutieră în condiții de siguranță, confort, precum și înviorarea aspectului estetic. Lungimea tronsonului supus reparației constituie 274,58 m, inclusiv rampa de acces până la pod.

Totodată, pentru asigurarea înălțimii de liberă trecere pe sub pod, este prevăzută reamenajarea sistemului rutier, pe un sector cu lungimea de 120 m a bretelei de acces R6-M1, prin coborârea părții carosabile.

Valoarea totală a proiectului este de peste 37,784 mil. lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier, durata de execuție este prevăzută până în luna martie 2024.

În aceste sens, pe perioada desfășurării lucrărilor de reparație a podului, conducătorii auto vor fi informați suplimentar despre amenajarea drumurilor de ocolire provizorii și cum va fi redirecționată circulația unităților de transport, respectând schema de organizare provizorie a circulației rutiere.

Inapoi la arhiva noutaților