[ X ]
[ X ]
[ X ]
PNL va decide duminică cum va participa la alegerile din 20 mai: „Avem doritori de a candida”
17 Martie

Partidul Național Liberal (PNL) se va întruni duminică, în ședința Delegației Politicii Naționale, pentru a hotărî cine va candida din partea partidului pentru funcția de Primar General al Municipiului Chișinău.

Contactată de CURENTUL, președintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă este impusă să înainteze un candidat propriu, din motiv că celelalte partide pro-europene nu doresc să discute varianta susținerii unui candidat comun unic.

„Noi avem doritori de a candida, deși noi susținem ideea de a înainta un candidat comun ca o primă fază pentru cooperarea în vederea alegerilor parlamentare. Păcat de unele entități politice s-au grăbit și au înaintat. Am pregătit un proiect de declarație care cred că va fi adoptat, în care noi spunem că suntem nevoiți să înaintăm un candidat dacă nu se antamează un dialog, și dacă nu au loc înțelegeri până la înregistrarea oficială a candidaților, noi lăsăm loc de dialog și de discuții pentru a doua etapă după înregistrarea oficială a candidaților”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

Lidera Partidului Național Liberal nu exclude că formațiunea ar putea să înainteze un candidat din exteriorul partidului.

„Noi întotdeauna am demonstrat că am sprijinit pe oricine, nu neapărat să fie membru al partidului. În alegerile din 2014, la noi pe listă printre primele locuri au fost deputați jumătate din PNL și jumătate din Consiliul Unirii, care nu sunt membri PNL”, a declarat Pavlicenco.

De menționat, PNL s-a numărat printre partidele care au participat la alegerile locale parțiale din 19 noiembrie 2017.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților