[ X ]
[ X ]
[ X ]
PN: Ne rezervăm dreptul de a-l acționa în judecată pe șeful IGP pentru denigrare
1 August

Partidul Politic „Partidul Nostru” (PN) îl va acționa în judecată pe șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, pentru denigrare și interceptare, transmite CURENTUL.

Vicepreședintele Ilian Cașu a spus că declarațiile șefului IGP sunt nefondate, iar interceptările telefonice ale membrilor PN nu sunt legale.

„În numele PN fac o declarație: Ne rezervăm dreptul de a-l acționa în judecată pe șeful IGP pentru denigrare. Dacă nu există un dosar penal și nu are acordul instanței de judecată, atunci interceptările telefonice sunt ilegale. Ne adresăm lui Harunjen să verifice legalitatea interceptărilor telefonice efectuate de Pînzari și colegii lui”, a spus Ilian Cașu.

Membrul PN, Serghei Urechianov, convorbirile telefonică căruia au fost interceptate, spune că în discuție s-a folosit cuvântul „akția” – ceea ce înseamnă nu acțiune de protest, dar acțiune civică.

„Sunt extrem de nemulțumit că mi-a fost interceptat telefonul. Am discutat cu un prieten despre acțiunea noastră de duminică, de a distribui pliante și ziare ale partidului. Noi deseori facem acest lucru și despre asta am vorbit. Prietenul m-a invitat în week-end la saună și i-am explicat care-i motivul că nu pot veni”, a spus Serghei Urechianov.

Vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco, spune că, aceasta este o încercare de a ciocni PPDA cu PN sau să fabrice alte dosare pe numele membrilor de partid.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților