[ X ]
[ X ]
[ X ]
PN: „Am înaintat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o cerere de chemare în judecată a BNM”
22 Martie

Partidul Politic „Partidul Nostru” (PN) a acționat în judecată Banca Națională a Moldovei (BNM), pe motivul refuzării de a publica raportul Kroll II, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședinții PN, Ilian Cașu, Dumitru Ciubașenco și Elena Grițco, au menționat că decizia vine în contextul refuzării de a oferi răspunsuri la solicitarea PN către BNM.

„Ne-am adresat la 14 februarie către Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, cu o serie de întrebări cu privire la raportul Kroll II. Am cerut expres ca acesta să fie făcut public. Am avut o serie de întrebări la BNM dacă reprezentanții partidelor de la guvernare au intervenit cumva sau nu pentru a bloca publicarea raportului. La 7 martie curent, am primit în formă scrisă răspuns de la Cioclea unde era indicat că ni se refuză de a face public numele celor implicați.

Dat fiind faptul că Cioclea ne-a refuzat în acest sens, am înaintat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o cerere de chemare în judecată a BNM”, a spus Ilian Cașu.

Dumitru Ciubașenco a spus că dacă nu se va răspunde la solicitare și dacă nu se vor lua măsurile necesare, PN se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților