[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR face apel către membrii și simpatizanții săi să participe la Marea Adunare Centenară
22 Martie

Partidul Liberal Reformator (PLR) susține inițiativa organizațiilor de tineret și celor ale societății civile unioniste de a organiza duminică, 25 martie 2018, la Chișinău, o Mare Adunare consacrată Centenarului Unirii Basarabiei cu România, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PLR menționează că, evenimentul de la 27 martie 2018 se relevă astăzi, „la o sută de ani distanță, drept un act de împlinire a visului de unitate națională a românilor basarabeni, dar și unul de salvare efectivă a sute de mii de vieți ale moldovenilor dintre Prut și Nistru care au evitat timp de două decenii teroarea bolșevică”.

„PLR în Marea Adunare Centenară un prilej de omagiere a generației Marii Uniri de la 1918, un cadru extraordinar de cinstire a memoriei membrilor Sfatului Țării, care au votat Unirea și care, mulți dintre ei, au căzut cu moarte de martiri ai neamului românesc, striviți și prigoniți de regimul sovietic și comunist instaurat cu forța în Basarabia reocupată și în România cotropită. Prin Marea Adunare Centenară, generația de azi de români moldoveni din Republica Moldova vrea să transmită lumii contemporane, un mesaj de prețuire a faptelor strămoșilor, de solidaritate cu sacrificiile generațiilor trecute. Prin acest eveniment generația de azi confirmă că este pregătită să continue, până la aducerea la finalitate, opera lor de unitate națională, întreruptă mișelește de Hitler și Stalin, doi dintre cei mai mari criminali ai secolului XX”, se spune în comunicat.

Totodată, PLR face apel către membrii și simpatizanții săi, către cetățenii de bună credință să vină duminică, 25 martie 2018, ora 12.00 la Chișinău și să participe la Marea Adunare Centenară, moment istoric de manifestare a conștiinței naționale vii și active. Prezența unui număr cât mai mare de cetățeni va face mesajul nostru de unitate națională mult mai puternic și mai convingător! Trăiască în veci unitatea poporului român!”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților