[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR, de Ziua Națională a României: „Fie ca gândurile noastre de recunoștință să se îndrepte către glorioasa pleiadă a făuritorilor Marii Uniri”
1 Decembrie

Partidul Liberal Reformator (PLR) a adus un mesaj de felicitare poporului român de pe ambele maluri ale Prutului, ocazia Zilei Naționale a României, informează CURENTUL.

„Aniversarea din acest an este deosebită. Ea deschide anul calendaristic declarat al Centenarului Marii Uniri de la 1918. În suita evenimentelor ce vor fi marcate în toate provinciile românești, care au participat cu o sută de ani în urmă la întregirea pământurilor străbune, un loc aparte vor avea cele din Basarabia, Republica Moldova de astăzi, cea care a pus începuturile gloriosului proces de unificare. Primul și cel mai important se va produce la 27 martie 2018, când vom consemna 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă”, se menționează în mesaj.

Totodată, în mesajul Partidului Liberal Reformator se comunică despre istoria României, dar și despre consecințele înțelegerii dintre Hitler și Stalin.

„Vicisitudinile secolului XX au trecut România prin cele mai grele încercări. Basarabia a fost din nou ruptă de la vatra neamului ei. Despărțită, sfârtecată și prădată de regimuri prădalnice lăsate moștenire de comunism – așa a intrat ea în secolul XXI. Nu încape îndoială că generațiile de azi sunt conștiente de faptul că pe umerii lor cade efortul reîntregirii pașnice a românilor, ca misiune istorică ce le revine în anularea de facto a consecințelor înțelegerii criminale dintre Hitler și Stalin, cunoscut drept Pactul Ribbentrop-Molotov.

Partidul Liberal Reformator urează tuturor românilor un an plin de emoții patriotice vibrante. Fie ca gândurile noastre de recunoștință să se îndrepte în tot acest an al Centenarului, dar și totdeauna, către glorioasa pleiadă a făuritorilor Marii Uniri, iar faptele noastre să ni le dedicăm în totalitate continuării cauzei sacre a unității naționale”, se precizează în comunicat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților