[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR: Constatăm cu indignare că statul constituțional al cetățenilor nu mai există în Republica Moldova
21 Iunie

„Partidul Liberal Reformator (PLR) își exprimă indignarea profundă în legătură cu decizia luată de Judecătoria Chișinău de anulare a scrutinului din 3 iunie pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău”, potrivit unui comunicat de presă, informează CURENTUL.

PLR comunică despre gravitatea acestor acțiuni privind anularea alegerilor. „Este un caz fără precedent în istoria alegerilor în Republica Moldova și extrem de grav prin disfuncțiile de principiu care le scoate la iveală. Or, faptul arată un nivel critic extrem de avansat de degradare a pârghiilor democratice de funcționare a statului. El dovedește că justiția în Republica Moldova este supusă în totalitate factorului politic de la guvernare, că investițiile europene în reformele acestui domeniu vital au fost în scopul uzurpării puterii judecătorești, subjugării justiției în ansamblu intereselor meschine ale unei grupări politice cu reflexe infracționale”, potrivit declarațiilor PLR.

Totodată, ei vorbesc despre unele tentative ilegale precedente: „Încă la faza de concesionare ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău în 2013 – 2014, Partidul Liberal Reformator a atras atenția societății și opiniei publice că acaparările de ordin economic vor fi urmate de tentative de însușire ilegală a bunurilor politice. Scrutinele fac parte din prima categorie a acestor bunuri. Alegerile parlamentare din 2014, cele locale din 2015, cele prezidențiale din 2016 au fost pe deplin marcate de ingerința Partidului Democrat și distorsionate grav în propriul lui interes. Fără careva reacții din partea justiției subjugate chiar de el, Partidul Democrat a continuat să se comporte în același mod și în alegerile locale anticipate din 2018”.

În acest fel, PLR menționează despre importanța unor acțiuni de protest, ca rezultat al deciziilor judecătorești. „Stupefiat de cumplitul act de injustiție soldat cu invalidarea votului popular din 3 iunie, Partidul Liberal Reformator constată cu indignare că statul constituțional al cetățenilor nu mai există în Republica Moldova. În consecință, Partidul Liberal Reformator consideră că restabilirea lui în drepturi poate justifica de acum înainte orice manifestare legală de protest, orice formă de grevă și orice chemare la nesupunere civică venită din partea cetățenilor. Este dreptul lor constituțional să anuleze o uzurpare și să pună la punct uzurpatorii”, se menționează în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților