[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM se pregătește de locale. Tudor Deliu: „De o lună de zile am demarat procesul de selectare a candidaților”
12 August

Organizațiile teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se pregătesc deja de locale, iar partidul are deja un plan concret în acest sens. Despre aceasta a vorbit liderul PLDM, Tudor Deliu într-un interviu pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

„Astăzi PLDM este foarte bine structurat, cum de altfel a și fost cândva. La moment avem 25 de organizații teritoriale statutare, cu sedii, care activează, se întrunesc în ședință și, respectiv, implementează hotărârile adoptate de organele centrale. Mă bucură faptul că astăzi în PLDM au început să vină și oameni noi, vin tineri, oameni care au conștientizat faptul că e nevoie ca pe eșichierul de dreapta să revină PLDM cu toate obiectivele pe care și le-a propus atunci când s-a lansat pe scena politică”, spune Tudor Deliu.

Potrivit liderului PLDM, organizațiile locale se pregătesc de alegerile locale din 20 octombrie 2019.

„Noi de o lună de zile am demarat procesul de selectare a candidaților pentru funcțiile elective la nivel local. În fiecare zi numărul celor care își manifestă dorința de a candida pe listele PLDM crește. Nu pot să vin acum cu o statistică, dar vă asigur că sunt mulți”, menționează Tudor Deliu.

Totodată, PLDM a elaborat și un plan de activitate în acest sens.

„La Biroul Permanent Central a fost adoptat un plan de acțiuni cu referiri la activitățile pe care le avem de efectuat în campanie electorală, el a fost multiplicat și repartizat tuturor organizațiilor teritoriale și, în funcție de obiectivele stabilite pentru fiecare perioadă de timp, sunt preconizate acțiuni concrete. Acum, etapa cea mai importantă este selectarea candidaților și procesul de instruire a viitorilor aleși locali. Chiar în această perioadă, trei duminici la rând organizăm instruiri pentru potențialii candidați PLDM, la care aceștia vor fi școliți în domeniul administrației publice locale”, a mai spus Tudor Deliu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților