[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM participă la Congresul PPE din București
6 Martie

Partidul Liberal Democrat din Moldova participă la Congresul PPE desfășurat în zilele de 6-7 martie 2024 la București, informează CURENTUL. 

În cadrul acestei reuniuni, PLDM este reprezentat de către vicepreședinții Lidia Sanduleac, Sergiu Burlacu și Ion Ciontoloi.

Congresul PPE are scopul de a discuta pe larg problemele din cadrul Uniunii Europene, amenințările care aplanează asupra securității spațiului comunitar, stabilitatea durabilă a Uniunii Europene, dezvoltarea satelor, orașelor și regiunilor din cadrul UE, aprobarea rezoluțiilor dar și aprobarea candidatului PPE pentru conducerea Comisiei Europene.

Partidul Liberal Democrat din Moldova este parte a PPE începând cu luna februarie 2010, în acest sens a promovat masiv dar și a întreprins pași importanți în parcurgerea căii de integrare europeană a Republicii Moldova.

Cu sprijinul partenerilor, PLDM în vremuri deloc simple a reușit să obțină Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană, a reușit să obțină Regimul Liberalizat de Vize cu UE pentru cetățenii Republicii Moldova, a reușit să aducă Moldova pe drumul prosperității și securității, pe calea integrării în UE.

Republica Moldova este parte a Europei, iar angajamentele asumate în cadrul Congresului PPE trebuie să aducă bunăstare și buna înțelegere în cadrul Uniunii Europene.

Inapoi la arhiva noutaților