[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: Organele de interne și securitate ale statului s-au transformat în bâtă politică a autorităților
2 Octombrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a venit cu o reacție cu privire la reținerea și expulzarea liderului Acțiunii 2012, George Simion, informează CURENTUL.

„PLDM condamnă expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion, și se declară revoltat de barbarismul manifestat de angajații Ministerului de Interne la adresa acestuia”, se menționează în comunicatul partidului.

În același timp, PLDM s-a expus cu privire la instituțiile statului. „PLDM constată că organele de interne și securitate ale statului s-au transformat în bâtă politică a autorităților și îndeplinesc fără nici o rezervă rolul de inchiziție politică. PLDM califică intervenția Biroului Migrație și Azil împotriva cetățeanului român George Simion, ca pe o acțiune concertată a autorităților împotriva persoanelor care împărtășesc dezideratul unirii cu România, dar mai ales ca pe o dovadă a realizării amenințării președintelui Igor Dodon de a declara indezirabili toți cetățenii români”, se precizează în comunicat.

Totodată, PLDM s-a referit concedierea întregii redacții a unui post unionist din Republica Moldova. „PLDM constată că în același registru se înscrie și concedierea redacției de știri a postului de televiziune 10TV, care nu poate fi tratată ca o simplă coincidență”, potrivit PLDM.

În acest fel, partidul a făcut și o paralelă dintre acțiunea recentă și cea a expulzării cetățenilor turci: „PLDM este obligat să facă o paralelă clară între acțiunile BMA împotriva lui George Simion și a SIS împotriva celor 7 cetățeni turci, pe care le califică drept un troc între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor”.

Prin urmare, Partidul Liberal Democrat din Moldova a venit cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova. „PLDM atenționează cetățenii Republicii Moldova, deținători ai cetățeniei române, că securitatea acestora este grav afectată de binomul Plahotniuc – Dodon. Aranjamentele politice și nevoia reciprocă de a se salva anihilează orice scrupul, iar intervențiile vor fi tot mai dure”, declară PLDM.

Amintim că, președintele Acțiunii 2012, George Simion, a fost expulzat, ieri-noaptea, din Republica Moldova și declarat de autorități persona non-grata pentru o perioadă de 5 ani.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților