[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: „Eșecul referendumului demonstrează nevoia de maturitate a actorilor politici”
20 Noiembrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) califică greșită decizia unor actori politici de a interpreta rezultate referendumului, negând probleme cu adevărat grave ale Chișinăului, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, eșecul PSRM-PD în cadrul Referendumului demonstrează nevoia de maturitate a actorilor politici.

„Eșecul rușinos al binomului PSRM-PD în cadrul referendumului de duminică din capitală a demonstrat nevoia unei schimbări politice, atât în Chișinău cât și în restul Republicii Moldova. Mimarea democrației și suportul reciproc al PSRM-PD în eliminarea cetățenilor din actul decizional, a fost taxat prin lipsa la urne. În mod evident așteptările electoratului sunt legate de o nouă ofertă politică pe segmentul de dreapta, pe care o pot oferi partidele veritabil pro-europene de opoziție”, scrie în declarație.

Totodată, PLDM califică că Referendumul de duminică poate fi tratat ca un credit alb partidelor pro-europene.

„Felul în care va fi tratată această nouă oportunitate va demonstra gradul de maturitate al actorilor politici și a liderilor lor. Alegerile anticipate în capitală pentru funcția de Primar General și Consiliul municipal sunt primul test la care vor fi supuse aceste partide. În același timp, așteptăm responsabilitate din partea actorilor vizați în acest referendum pentru o soluție rapidă și corectă în reabilitarea mecanismelor democratice de guvernare în capitală”, scrie în declarație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților