[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II și cere stoparea imediată a abuzurilor
7 Februarie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este „consternat și îngrijorat profund de evoluția tot mai primejdioasa a justiției din Republica Moldova”, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PLDM scrie că, cazul Vlad Filat este răsunător în acest sens, având în vedere metodele autoritare pe care le utilizează regimul actual în judecarea celui de-al doilea dosar intentat fostului Prim-ministru.

„Reieșind din acestea, cerem un proces deschis, echitabil și transparent. Elementele de forță, utilizate astăzi, nu fac parte dintr-un regim democratic și nu denotă o justiție corectă. Este un abuz, o răzbunare vădită, o etalare a forței și o inducere a unei frici colective, caracteristice gulagurilor sovietice. Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II și cere stoparea imediată a abuzurilor. Fiecare cetățean al acestui stat are dreptul la o justiție corectă, unde să îi fie respectate drepturile și să fie tratat cu respect, nepărtinire și profesionalism”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților