[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: „Avem o istorie, o limbă, un destin”
27 Martie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este sigur că, atunci când inimile, ce simt românește, vor fi reunite sub același drapel, speranța pentru u trai mai bun va fi un vis împlinit. Acesta este mesajul formațiunii cu ocazia a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, transmite CURENTUL.

„La 27 martie 1918, Sfatul Țării a hotărât, prin vot nominal deschis, Unirea Basarabiei cu România. Dintre cei 135 de deputați prezenți, 86 au votat în favoarea Unirii. Timp de 22 de ani, Basarabia a fost parte a României, fiind ferită de războiul civil rus, de tragediile colectivizării și a deportărilor…

Acum, peste 101 ani, oare câți deputați ar vota Unirea, reașezând lucrurile în albia normalității și asigurând o integrare firească în spațiul comunitar – calea cea mai pragmatică de a scoate țara din sărăcie?

PLDM a inclus în Programul său ideea Unirii. Suntem siguri că, atunci când toate inimile, ce simt româneşte, de pe ambele maluri ale Prutului, vor fi reunite sub acelaşi drapel, speranțele noastre pentru un trai mai bun, democrație și progres vor deveni un vis împlinit!

Avem o istorie, o limbă și un destin!”, se spune în mesaj.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților