[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: Ultimele modificări la Legea cetățeniei au scopul de a transforma definitiv Moldova într-o zonă neagră a Europei
14 August

„Ultimele modificări la Legea cetățeniei, care prevăd acordarea cetățeniei Moldovei așa – zișilor investitori, contribuabili la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau care vor investi în unul din domeniile de dezvoltare strategică a țării noastre”, au fost făcute cu scopul „de a transforma definitiv Moldova într-o zonă neagră a Europei, destinată, în primul rînd, spălării banilor criminali din practic toate țările lumii”. Declarații în acest sens au fost făcute de conducerea Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), informează CURENTUL.

Platforma DA susține că este evident faptul că „niciun investitor străin cu bune intenții și capital legal actualmente nu ar avea niciun interes să dobîndească cetățenia unui stat capturat, caracterizat de atacuri raider, de spălări de zeci de miliarde de dolari prin justiție și sistemul financiar bancar, neatractiv, sub mai multe aspecte, pentru lansarea unor afaceri curate”.

„Astfel, în loc să îmbunătățească climatul investițional prin micșorarea poverii fiscale asupra businessului legal, prin demonopolizarea și debirocratizarea reală a economiei, prin combaterea intransigentă a marii corupții și implementarea reformei autentice a justiției, ect., regimul antipopular este preocupat de atragerea și spălarea mijloacelor financiare murdare și oferirea azilului în formă de cetățenie mai multor escroci certați cu legea în țări mai mult sau mai puțin civilizate, precum și de noi scheme spălare a banilor proveniți din jaful secolului, produs în 2014-2015”, mai menționează conducerea Platformei.

Platforma Demnitate și Adevăr atrage atenția opiniei publice că tandemul Plahotniuc – Dodon acționează la unison. „Șeful statului a fost unul dintre protagoniștii principali ai modificărilor menționate. Totodată, autorii amendamentelor respective sunt aceiași deputați, inițiatorii proiectului de lege privind legalizarea capitalului, adoptarea căreia a putut fi oprită prin rezistența comună a Platformei DA, cu societatea civilă și partenerii de dezvoltare ai R. Moldova”, mai afirmă autorii declarației, precizând că „întreaga țară s-a convins o dată în plus care sunt de facto prioritățile acestei guvernări de profitori vremelnici”.

Potrivit Platformei, cetățenii țării riscă, pe lîngă achitarea miliardelor furate, să mai și finanțeze niște cămătari internaționali cu reputație dubioasă.

În context, Platforma Demnitate și Adevăr „condamnă categoric ordinara acțiune criminală a regimului cleptocratic, prin care se pune la cale în mod cert traiectoria fatală a Moldovei spre mafiotizarea definitivă a țării, crearea în Europa a unei zone de spălare imensă a banilor murdari și cantonarea interlopilor internaționali în țara noastră”. „Remarcăm că imediat după accederea Platformei DA la putere, toate modificările menționate vor fi anulate, iar persoanele implicate în crearea schemelor criminale și promovarea lor vor fi trase la cea mai severă răspundere, cu confiscarea extinsă a averilor illicit dobândite”, mai adaugă conducerea Platformei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților