[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA precizează care sunt propunerile refuzate spre a fi incluse în ordinea de zi a ședinței Parlamentului
27 Februarie

Fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA” anunță că, astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, majoritatea nu a susținut includerea pe ordinea de zi a mai multor propuneri, informează CURENTUL.

Astfel, Platforma DA a cerut:

„Audierea Prim-ministrului Chicu în problema „jafului miliardului”, dat fiind faptul că Guvernul nu a făcut NIMIC timp de patru luni, deși a fost obligat prin Hotărârea legislativului nr.143 din 17 octombrie 2019 să ia măsuri concrete precum revizuirea „Legii miliardului”, auditul creditului de urgență și altele; Proiectul de lege nr.22 venit în sprijinul producătorilor autohtoni în raport cu rețelele de supermarket-uri pentru a evita concurența neloială; Adoptarea de către Parlament a unei Declarații în legătură cu comemorarea evenimentelor tragice din 2 martie 1992, Declarație care în opinia Platformei DA este o obligație morală a legislativului moldovean”, se spune într-un comunicat de presă.

Astfel, niciuna dintre aceste propuneri la ordinea de zi „nu a întrunit numărul suficient de voturi”.

Totodată, nici propunerea lui Vasile Năstase de a pune pe ordinea de zi Declarația cu privire la încetarea dosarelor penale de ordin politic nu a fost acceptată.

În context, Vasile Năstase a replicat că va fi nevoit să propună pentru vot această Declarație… în Piața Marii Adunări Naționale.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților