[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: Politica de intimidare a opoziției deja este parte componentă a politicii de stat
16 Octombrie

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la acțiunile de intimidare asupra opoziției din partea guvernării Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a comunicat mai multe detalii în acest sens.

„Politica de intimidare a opoziției deja este parte componentă a politicii de stat. Din 2016 s-au pornit aceste intimidări și amenințări în adresa opoziției. Atunci era o politică de intimidare a activiștilor din teritoriu, acum suntem în ajunul alegerilor parlamentare, de ce se întâmplă acest lucru în perioada aceasta? Aici mai există și logica perversă a guvernării, în contextul acestui sistem mixt de alegeri”, a precizat Slusari.

În același timp, Slusari s-a referit la unele acțiuni în contextul viitoarele alegeri parlamentare.

„Guvernarea, știind de ratingul aproape de zero, se teme că în circumscripțiile croite de ea vor apărea oameni sonori. În acest context, ei fac totul posibil pentru a sugruma opoziția din teritoriu. Ei au început cu cei mai activi: Sergiu Cebotari, Ruslan Verbițchi. Cel mai interesant e că toate aceste dosare nu au viitor, 2 ani și jumătate acești oameni sunt chinuiți și nu este nici un final. Aceeași situație s-a întâmplat și cu Gheorghe Petic, care a zdruncinat sistemul de contrabandă cu țigări din Republica Moldova”, a declarat el.

Prin urmare, vicepreședintele partidului a comunicat despre informarea partenerilor externi privind situația din Republica Moldova. „Noi vom informa partenerii externi cu privire la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Avem un memorandum care îl actualizăm la fiecare 2 săptămâni și, prin intermediul lui, transmitem informația la toți partenerii externi”, a comunicat Slusari.

Totodată, vicepreședintelui Platformei DA, Liviu Vovc, s-a adresat cetățenilor R. Moldova. „Orice dictatură cade, ei știu că nu mai au recunoaștere internațională, ei văd că în toate sondajele sunt în cădere, astfel încearcă să remedieze cumva situația. Nu va merge acest lucru. Noi vom continua să deconspirăm și să luptăm. Îndemnăm și cetățenii Republicii Moldova să se solidarizeze, căci sfârșitul lor este aproape”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților