[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: „Astăzi și mâine, echipele noastre vor fi încadrate în acțiuni cu privire la protecția mediului”
5 Iunie

Reprezentanții Platformei DA, astăzi – de Ziua Mondială a Mediului, au vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova în acest sens, informează CURENTUL.

Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu a declarat: „Republica Moldova continuă să se confrunte cu grave probleme de mediu. Bazinul acvatic al țării noastre nu este atât de sărac, însă ne lipsește un management eficient. De vină sunt gunoiștile, reziduurile… ne lipsește transferul de tehnologii. Viața localităților noastre rămâne ca nivel de trai ca în secolele trecute”.

În același timp, deputata solicită organizarea ședinței plenare. „Avem la dispoziție credite europene, strategii, politici de dezvoltare, fonduri. Trebuie instituie amenzi usturătoare și mecanisme de sensibilizarea a societății. Solicităm organizarea ședinței plenare și pentru ratificarea Acordului de împrumut predestinat gestionării proiectelor de deșeuri solide, prin care autoritățile locale să poată asigura locuitorilor un aspect îngrijit al comunităților noastre”, a spus Grigoriu.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Alexandru Slusari, a spus că trebuie de schimbat atitudinea față de mediu. „Pentru noi acest sector este mai mult decât important”, comunicat deputatul.

„Astăzi și mâine, echipele noastre vor fi încadrate în acțiuni cu privire la protecția mediului”, a ținut să precizeze deputata Inga Grigoriu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților