[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA anunță amânarea Congresului
23 Februarie

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) anunță că, urmare răspunsului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (scrisoarea nr.01-14/5- 6 48 din 17.02.2021), este obligat să anunțe amânarea Congresului III al partidului pentru o dată ulterioară, informează CURENTUL.

„ANSP a stabilit că, în condițiile când infecția cu COVID-19 are în Republica Moldova un stadiu de răspândire pandemică, organizarea și desfășurarea Congresului ordinar al Partidului Politic Platforma DA poate fi organizat cu îndeplinirea măsurilor ce se impun conform p.8 al Hotărârii nr. 35 din 27 noiembrie 2020, care statuează că „organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidentă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”, se spune într-o declarație a Platformei.

Până la acest moment, Platforma DA a reușit să desfășoare statutar conferințele organizațiilor locale și teritoriale, care și-au reales organele de conducere și-au desemnat delegații la Congres. Forul Suprem al Partidului urmează să realeagă organele de conducere, să adopte modificări la statut și programul politic.

„Anunțăm că imediat ce situația pandemică și legislația vor permite, Platforma DA va purcede la desfășurarea Congresului III. Delegații la Congres vor fi anunțați prin intermediul organizațiilor teritoriale ale partidului”, comunică formațiunea.

Cristina Gurez

received_1729513773920711

Inapoi la arhiva noutaților