[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA a înaintat o inițiativă legislativă: „A fost consultată cu mai mulți experți”
3 Decembrie

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a anunțat, astăzi, despre un proiect de lege pentru instituirea moratoriului asupra implementării prevederilor Legii Nr. 235 din 03.10.2016 privind emisiunea obligațiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr. 807 din 17 noiembrie 2014 și nr. 101 din 1 aprilie 2015, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Slusari a menționat că, acesta este dezideratul Platformei DA încă din anul 2015, spre realizarea căruia a trecut prin proteste, alegeri, guvernare scurtă, activitatea Comisiei parlamentare de anchetă.

„Această inițiativă a fost consultată cu mai mulți experți din domeniu și sper că va fi susținută de toate fracțiunile parlamentare”, a precizat Slusari.

În context, Alexandru Slusari a spus care sunt premisele care au stat la baza înaintării acestei inițiative.

· „Derapajele accentuate în cadrul proceselor democratice, a transparenței instituționale, independenței justiției și degradarea contextului socio-economic din Republica Moldova pe fundalul furtului miliardelor.

· Identitatea partidului politic Platforma Demnitate și Adevăr, principiile și valorile democratice care stau la baza întregii activități a partidului, încă din perioada, când Platforma avea un statut civic.

· Dezideratele emanate de PROCLAMAȚIA Marii Adunări Naționale din 6 septembrie 2015, pentru izbăvirea statului de captivitatea oligarhiei criminale și neadmiterea faptului ca cetățenii să întoarcă miliardele furate tot de la ei.

· DECLARAȚIA cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova, votată în Parlamentul Republicii Moldova, și inițiată de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase”, a enumerat vicespeakerul.

În context, el a spus care sunt și efectele scontate de pe urma suspendării „Legii miliardului”:

· „Eliberarea imediată a unor sume anuale de circa 850 milioane lei – un miliard lei în bugetul de stat, un spațiu fiscal important pentru programe și proiecte sociale;

· Efortul conjugat pentru investigarea fraudei și acțiunile concrete de recuperare a mijloacelor extrase;

· Tragerea la răspundere a persoanelor implicate și a beneficiarilor fraudei bancare”, a conchis Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților