[ X ]
[ X ]
[ X ]
Plahotniuc, în SUA: „Moldova vrea să fie un partener credibil pentru Occident”
8 Decembrie

Liderul Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, președinte al PDM, a avut o întrevedere cu congresmanul republican de Texas, Pete Olson, care este şi lider al Congressional Moldova Caucus – grupul parlamentar de prietenie SUA-Moldova, lansat în iulie curent, informează CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a discutat cu Pete Olson despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova.

„Congresmanul republican a spus că este pentru el o onoare şi o satisfacţie să fie preşedintele grupului de prietenie cu Moldova. El şi-a exprimat în acelaşi timp susţinerea pentru eforturile Moldovei de a combate ameninţările la securitatea naţională, inclusiv cele care vin din partea Federaţiei Ruse. Preşedintele PDM a afirmat interesul Coaliţiei de guvernare în strângerea legăturilor cu partenerii americani, menţionând nevoia dezvoltării relaţiilor economice, dar şi a dialogului pe probleme de securitate regională”, se spune într-un comunicat de presă.

La fel ca şi în întâlnirile cu ceilalţi membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor din SUA, Vlad Plahotniuc a explicat progresele Moldovei pe calea reformelor şi a accentuat dorinţa conducerii ţării de a continua parcursul european. „Moldova vrea să fie un partener credibil pentru Occident şi vrea să aibă parte de bunăstarea care există în ţările vestice. De aceea am făcut şi vom continua să facem reforme şi să modernizăm instituţiile ţării”, a spus preşedintele PDM.

La întâlnirea cu congresmanul Olson, Vlad Plahotniuc a fost însoţit de vicepreşedintele PDM Andrian Candu şi de preşedintele PPEM Iurie Leancă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților