[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL va cere CEC-ului să excludă PSRM din cursa electorală
12 Februarie

Partidul Liberal (PL) va depune astăzi încă o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru ca Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) să fie exclus din cursa electorală, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Dorin Chirtoacă, s-a referit la încălcările pe care le fac socialiștii împreună cu Președintele țării.

„Având în vedere tot ce se întâmplă în aceste săptămâni, văzând evoluția lucrurilor, constatăm că, aceste alegeri deja sunt compromise, nu au cum să fie libere și corecte. Regimul se află în agonie, Plahotniuc încearcă să-l oprească pe Dodon, îl stimulează pe Șor pentru ca acesta să-și joace rolul. Dodon vrea să scape de influența lui Plahotniuc și a pus o întreagă mașinărie pentru a face campanie socialiștilor. Drept răspuns la sesizarea noastră anterioară, socialiștii au indicat că Președintele nu are treabă cu partidul, dar, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, Dodon este prezent acolo unde sunt și socialiștii”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liberalul Ion Cebanu a menționat că vor depune astăzi încă o contestație la CEC pentru ca PSRM să fie scos din cursa electorală. „CEC a sancționat și avertizat PSRM-ul și Președintele, în urma sesizării noastre anterioare. Noi vedem că ei nu au ținut cont de aceste prevederi și vom depune astăzi încă o contestație la CEC, unde vom cere ca PSRM să fie scos din cursa electorală”, a spus Ion Cebanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților