[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL: În pofida mesajelor partenerilor externi, astăzi se va schimba sistemul electoral într-un singur scop
20 Iulie

Partidul Liberal (PL) a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral, ce va fi votat astăzi în cea de-a doua lectură, de către Parlament, este un spectacol, iar PL va continua să lupte pentru interesele cetățenilor și în continuare, informează CURENTUL.

Ion Apostol, secretar general al PL, a declarat că votarea sistemului mixt nu va avea efecte pozitive pentru Republicii Moldova.

„Ultimul act pentru distrugerea democrației prin schimbarea sistemului electoral se va consuma în câteva ore. În pofida mesajelor partenerilor externi, astăzi se va schimba sistemul electoral într-un singur scop – asigurarea perpetuării la guvernare a tandemului PD – PSRM, ce conduce astăzi Republica Moldova”, a spus liberalul.

Ion Apostol a adăugat: „Partidul Liberal a fost primul partid ce s-a opus acestei inițiative, fiind convins de riscurile pe care le comportă în procesul democratic”. „Noi am fost consecvenți în această privință, și nu am dorit niciodată să împărțim R. Moldova în circumscripții uninominale. Pe de altă parte – proiectul ce va fi astăzi votat în a cea de-a doua lectură și cum a fost prezentat de către Comisia de la Veneția reprezintă un risc, deputații sunt influențați de interese de afaceri. Acum Parlamentul este asemănător unui bâlci în care totul se vinde sau se cumpără”, a spus secretarul PL.

Totodată, Partidul Liberal a declarat că, în pofida deciziilor care se va lua astăzi, va continua să lupte pentru interesele naționale.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților