[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL, în Parlament: „Am trecut în opoziție și vom lupta pentru democrație și stat de drept”
2 Iunie

Iurie Chirinciuc și Dorin Chirtoacă sunt deținuți politici, din cauză că Partidul Liberal nu se subordonează Partidului Democrat din Moldova (PDM). O declarație în acest sens a fost făcută în Parlament de fracțiunea Partidului Liberal (PL), informează CURENTUL.

Liberalii au lansat o declarație comună în Parlament, prin care au subliniat că PL a mers conștient în coaliția cu Partidul Democrat, știind că unica alternativă erau alegerile anticipate, care s-a fi soldat cu venirea la guvernare a unei majorități pro-ruse.

„PL a rămas corect, intransigent și incomod, renunțând la multe decizii care se luau prin aplicarea jumătăților de măsura sau prin încălcarea drepturilor unor cetățeni”, menționează ei.

PL a afirmat că după alegeri lucrurile s-au schimbat, fiind asigurat votul în Parlament fără participarea liberalilor.

„Au fost constituite armate de denigratori PD și PSRM împotriva PL. Au urmat măsuri și arestări, încălcându-se prezumția nevinovăției. PD și-a subordonat toate organele de drept”, mai spus deputații liberali.

PL se declară, în continuare, loial celor care i-au acordat votul de încredere. „Din 26 mai am trecut în opoziție, luptând pentru reafirmarea idealurilor românești, pentru democrație în bază de pluripartitism și pentru edificarea unui stat de drept autentic” – au precizat liberalii.

În replică, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a spus că, ceea ce a pățit primarul Chirtoacă este „perfect legal” și socialiștii abia așteaptă ca liberalul, cât mai curând, să nu fie în arest la domiciliu și să răspundă pentru faptele sale. „Ce ține de cumătria PD-PL – clarificați-vă, dar așteptăm să răspundeți pentru toate actele de corupție”, a conchis socialistul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților